Фирма Хелиос е с основна дейност внос и дистрибуция на гуми за всякакъв вид техника. Тя е представител на заводи за производство на гуми от Русия, Украйна, Турция, Малайзия, Китай, Полша, Индия и други. Предлага на едро и дребно гуми с марки Сеха, Силвърстоун, Спийдуейс, Нортек, Кабат, Мишлен груп, Гудиар груп,  Бриджистоун груп и други. Хелиос е ексклузивен представител за България на турския производител на гуми с марка Сеха, която разполага с огромен асортимент от селскостопански и индустриални размери гуми. Предлага полски вътрешни гуми с марка Кабат. Разполага с дистрибуторска мрежа в цялата страна, а доставката е до търговския обект на дистрибутора. Фирмата притежава модерна складова база, в която се съхранява голям асортимент гуми за леки, лекотоварни и товарни автомобили, гуми за селскостопански и строителни машини, гуми за специална и кариерна техника.

Хелиос разполага с магазин за продажба на дребно както на марките гуми, които внася, така и на всички марки гуми, импортирани от други фирми на нашия пазар. Непосредствената връзка на автомобилните гуми с автомобилните джанти води и професионалното зареждане на над 50 модела джанти на склад. В магазина на фирмата се дистрибутират още автомобилни и индустриални масла с марките Приста ойл, Texaco, Mobil, Shell и други. Предлагат се акумулатори Monbat, Start и Banner, филтри за леки и товарни автомобили, автоаксесоари, добавки и присадки. Предлагат се авточасти за леки и товарни автомобили.

Хелиос има сервиз, който се намира непосредствено до магазина в град Севлиево и разполага с модерно оборудване, включващо машини за демонтаж/монтаж на гуми, машини за баланс на гуми, преси за вулканизация на гуми, машини за изсмукване на масло и гресиране, 3Д стенд за ходова част и други. Всички те са специализирани както за леки и лекотоварни автомобили, така и за тежкотоварни камиони и автобуси. Предимството е, че сервизът е оборудван с два комплекта машини за тежкотоварни автомобили и три комплекта машини за леки и лекотоварни автомобили, което предполага бързото и качествено обслужване на клиентите, дори и при започването на сезонните смени на гуми. Други услуги, които се извършват в сервиза на фирмата, са помпене на гуми с азот, смяна на масла и антифризи, нарязване на протектора на тежкотоварните гуми, леки ремонти. 


Top